Jdi na obsah Jdi na menu
 


Test o retrieverech

12. 3. 2007

ZDE SI MŮŽETE UDĚLAT TEST O RETRIEVERECH A SAMI ZJISTIT, JAK STE NA TOM SE ZNALOSTMA O NICH.

VEMTE SI TUŽKU A PAPÍR A PÍŠTE TAM SPRÁVNÉ ODPOVĚDI (DLE VÁS) A NA KONCI TESTU NAJDETE SPRÁVNÉ ODPOVĚDI, TAK NEPODVÁDĚT :o). MOŽNOST MŮŽE BÝT JEN JEDNA.

PŘEJEME PĚKNOU ZÁBAVU :o)

PS: Různé připomínky POUZE k tomuto testu můžete napsat do níže uvedené ,,komentářky" :o)

  1. Hlavním úkolem retrieverů je

a)      najít zastřelenou zvěř a přinést jí pánovi

b)      hlídat určitý objekt

c)      honit vysokou zvěř a značit jí ,,vystavováním“

d)      je to jen společník a žádné určité pracovní zaměření nemá

  1. Kolik plemen retrieverů známe?

a)      dvě

b)      čtyři

c)      sedm

d)      šest

3.      Jak by se dalo slovo retriever přeložit do češtiny? Znamená

a)      lovec

b)      plavec

c)      přinašeč

d)      milovník vody

4.      Co je to DHPPiLR (D, H, P, Pi, L, R)

a)      oficiální zkratky pro plemena retrieverů

b)      základní očkování

c)      zkratky barev srsti u retrieverů

d)      chemické prvky, které nesmí chybět ve výživě retrieverů

5.      Které z těchto tvrzení NENÍ obecně pravdivé

a)      retrieveři milují vodu

b)      retrieveři se vyznačují značnou přirozenou ostrostí

c)      retrieveři se snadno cvičí

d)      retrieveři potřebuji poměrně hodně pohybu

  1. Kolik plemen retrieverů je chováno v ČR?

                 a)      všechna

b)      pět

c)      dva

d)      tři

  1. Na vzniku jednoho plemene retrieverů se podíleli i setři, kteří mu dodali větší eleganci než mají jeho ostatní příbuzní. Jedná se o

a)      zlatého retrievera

b)      flat coated retrievera

c)      curly coated retrievera

d)      chesapeake bay retrievera

  1. Co je to field trial??

a)      speciální zkouška pouze pro plemeno golden retriever

b)      zkouška retrieverů, která se zatím u nás nidky nekonala

c)      lovecká zkouška zaměřená na aportování

d)      s retrievery tento výraz nemá nic společného

  1. Mohou být retrieveři vícebarevní?

a)      ano

b)      ne

c)      některá plemena mají větší nebo menší bílé znaky na hrudi

d)      ano, včetně skvrnění a žíhání

  1. Jak se nazývá nejmenší retriever a kolik měří v kohoutku?

                     Název: ?

                     Výška: ?

  1. Který retriever je naopak největší? A jak je vysoký?

             Název: ?

             Výška: ?

  1. Odkud pocházejí retrieveři?

a)      z Velké Británie

b)      z Velké Británie a z USA

c)      z USA

d)      z Velké Británie, USA a Kanady

  1. Retrieveři byli původně vyšlechtěni jako psi

a)      lovečtí

b)      ovčáčtí

c)      záchranářští

d)      společenští a rodinný

  1. Který z níže uvedených retrieverů NEEXISTUJE?

a)      Nova scotia duck kieping retriever

b)      Flat coated retriever

c)      Chesapeake bay retriever

d)      Curly coated retriever

  1. Jaká nemoc se u retrieverů obecně nejvíce vyskytuje?

a)      parvoviroza

b)      dysplazie kyčelního kloubu

c)      dysplazie loketního kloubu

d)      kožní choroby

  1. Retrieveři jsou velmi všestranní psi. Pro kterou z níže uvedených činností se ale nehodí?

a)      k záchranářskému výcviku

b)      k lovu

c)      jako osobní strážci

d)      jako vyhledávači drog

  1. Takzvaný vydří ocas je typickým znakem

a)       zlatých retrieverů

b)      flat coated retrieverů

c)       labradorů

d)      chesapeake bay retrieverů

  1. Flat coated retriever se může vyskytovat

a)      pouze v černé barvě

b)      v černé nebo v jádrové barvě

c)      ve všech barvách typických pro retrievery

d)      v černé barvě s pálením nebo bez

  1. U kterého retrievra standard předepisuje ,,barvu suché trávy“?

a)      labradora

b)      chesapeake bay retrievera

c)      curly coated retriever

d)      golden retriever

  1. Jakou srst žádný retriever nemá?

a)      zvlněnou

b)      kudrnatou

c)      teriérsky hrubou

d)      dlouhou a hladkou

  1. Jaké zbarvení je přípustné u labradorského retrievera?

a)       žluté nebo černé

b)      žluté, černé nebo čokoládové

c)       pouze černé

d)      pouze žluté

  1. Kde leží pravlast všech retrieverů?

a)      v Kanadě, na New-Foundlandu a Labradoru

b)      ve Skotsku

c)      v Anglii

d)      Na severu USA

  1. Jakou zásadní úpravu srsti většina retrieverů potřebuje?

a)      žádnou, srst se pouze poupravuje na výstavy

b)      trimování

c)      stříhání

d)      trimování nebo stříhání

  1. Retrieveři patří podle mezinárodní kvalifikace mezi

a)      slídiče

b)      vodní psy

c)      přinašeče

d)      honiče

  1. Co je to Dummy?

a)      figurant, který se používá při obraně u retrieverů

b)      figurant, který se používá při zachranařině

c)      aportovací předmět

d)      povel na dohledání kachny v rákosí

  1. Co se skrývá za pojmem ,,Dawn“?

a)      je to povel k norování u určitých plemen

b)      povel ,,lehni!“, často užívaný u myslivců

c)      povel ,,sedni!“

d)      je to výškové označení plemene Nova Scotia Duck Tolling retriever

  1. Jaký je nejvyšší možný stupeň poškození DKK(dysplazií kyčelního kloubu) u psů?

a)      1/1

b)      2/2

c)      4/4

d)      3/3

  1. A s jakým stupňem se připoští pes do chovu?

a)      do chovu se připouští jen psi co mají negativní výsletky, takže 0/0

b)      maximálně s 1/1

c)      v chovu DKK psa vůbec neomezuje

d)      maximálně s 2/2

  1. Pojem ,,pedigree“, kromě toho, že je to světový výrobce granulí pro psy, se také užívá jako

a)      je to psí sport s míčky a překážkami

b)      jako označení pro rodokmen

c)      je to speciální označení pro barvu curly coated retrievera

d)      je to lovecký typ zkoušek pro retrievery a španěly

  1. V jakých barvách se vyskytuje Curly coated retriever

a)      pouze v černé

b)      pouze v čokoládově hnědé

c)      v černé i hnědé

d)      v zlaté

SPRÁVNÉ ODPOVĚDI: 1)a, 2)d, 3)c, 4)b, 5)b, 6)a, 7)b, 8)c, 9)c,10) Nova scotia duck toling retriever, od 51 cm do 58cm, 11) Curly coated retriever, až 69 cm, 12)d, 13)a, 14)a, 15)b, 16)c, 17)c, 18)b, 19)b, 20)c, 21)b, 22)a, 23)a, 24)c, 25)c, 26)b, 27)c, 28)d, 29)b, 30)c

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pul na pul

(Jitka, 28. 10. 2009 22:32)

15dobre, 15spatne, na to ze mam pracovniho, ne loveckyho psa a retrievri me moc nezajimaj co se tohohle pise, jenom takovy zakladni info o nich vim.... to jde ne?

Výsledek testu

(Bára, 4. 8. 2007 11:27)

Tak nejsem zas tak pitomá...:))26otazek dobře a 4 špatně!!!A fak jsem nepodváděla...

Test

(Mončííí, 1. 4. 2007 11:33)

Good, správně- 11 xD a špatně ten zbytek, což je.. 19 :D LoL asi blbý, co? Ale hlavně toho je mrtě dooost..

Tak co?

(Lucie a Meggy, 12. 3. 2007 12:27)

Jak Vám šel testík a co na něj říkate? :)

 

Portrét